2009-02-22

Att spela hockey

Med rätt pris kan underhållningsindustrin enkelt konkurrera ut dagens ideellt drivna fildelningssajter. Det beror på att de kan erbjuda ett utbud och en kvalitet som lätt överträffar t ex The Pirate Bay. Det går att konkurrera med gratis. Problemet är att de inte vill. Istället satsar de på att tjäna pengar genom utpressning och stämningar. En sådan affärsmodell kan vi andra i samhället inte acceptera.

Att klandra mellanhänder för dagens mediokra utbud är helt relevant, eftersom det är dessa som med hjälp av lobbyister och beställningslagar motarbetar alla försök att skapa en fungerande marknad för underhållning på nätet.

Lär av moderna fotografer. De tjänar pengar genom att sälja tusentals bilder för 2 kr styck istället för en bild för tusentals kronor. Enkelheten, tillgängligheten och priset gör att bilder används i större utsträckning än förut och brukaren har inga problem att betala för sig.

Tvärtemot vad DN tycks tro behöver inga ytterligare förutsättningar skapas för att underhållning ska kunna säljas på nätet, det är bara att sätta igång. Släpp sargen och kom in i matchen.

Leo för ett liknande resonemang.

Inga kommentarer: